Cum am ajuns sa studiez Nutritia?
De multe ori m-am întrebat, încă din primii ani de viață, cum este posibil să existe asemenea diferențe între felul în care arată și se simt oamenii din viața mea: oameni din familie, cunoscuți sau străini. Unii subponderali, alții normoponderali sau alții obezi, unii cu un ten frumos, luminos, iar alții cu tenul foarte ridat, palid sau pământiu. Astfel că în timp, am fost foarte atentă la obiceiurile de viață ale persoanelor din jurul meu, la felul de a se alimenta, mișca, odihni și chiar la felul sufletesc și spiritual de a privi lumea din jurul lor.
Trebuie să subliniez faptul că mereu mi-am dorit să cunosc mai multe lucruri despre sănătate, despre de a trăi în bucurie și să capăt depline cunoștințe despre felul în care să aduc echilibrul în viața mea și a altor persoane, până când am realizat că în majoritate, ceea ce contează spre dobândirea unei stări de sănătate perfectă, sunt următoarele elemente, consider vitale:
-
-
- aerul;
- alimentația;
- mișcarea;
- odihna.
-
Drept urmare, am pornit pe calea studiului nutriției pentru propriul folos, dar și al celorlalți. Și cum este cunoscută sintagma că „suntem ceea ce mâncăm”, este de la sine înțeles faptul că ceea ce introducem zi de zi în organism ne definește starea generală în ansamblu și starea de sănătate în particular.
Astfel, am studiat pentru a putea să îi ajut nu doar pe cei ce vor să își reducă sau să își crească greutatea corporală, dar și pe cei care sunt mulțumiți de greutatea lor și doar doresc să fie sănătoși. Aceasta se poate realiza, prin adoptarea unui mod de viață sănătos, ușor de abordat, mai ales în condițiile economice actuale, când piața oferă o gamă diversificată de produse nu numai autohtone, dar și de import. Desigur, ideal este să fim orientați în special spre produsele „bio”, obținute în urma unor largi restricții, care au scopul de a scoate produse cât mai naturale, la fabricarea cărora nu sunt folosite chimicale, iar terenurile de cultură sunt întâi așa-zis detoxifiate de substanțe chimice, cu respectarea normelor tehnice în vigoare. În ce privește creșterea animalelor, păsărilor etc., se face fără utilizarea substanțelor hormonale, antibioticelor și altor produse dăunătoare acestora, dar și consumatorilor. Și totuși, chiar folosind materia primă normală de pe piața (nu neapărat bio) de produse alimentare, tot putem obține maxime beneficii prin prepararea hranei în gospodărie, fără a folosi aditivi alimentari, coloranți artificiali și potențatori de aromă, dăunători organismului (ex.:produse de tip „vegeta”), doar prin utilizarea plantelor aromatice, condimentelor și mirodeniilor naturale.
Prin urmare, doresc să atrag atenția asupra importanței menținerii unei greutăți corporale normale, acesta fiind un indice important al bunei funcționări a sistemelor noastre homeostazice și a metabolismului.