Viata_in_abundenta

Logo

Alimentatie sanatoasa - aspecte esentiale


“Sănătatea este o comoară pe care puțini știu
să o prețuiască, deși aproape toți se nasc cu ea.”

Hipocrate

Alimentaţia omului reprezintă unul dintre stâlpii fundamentali ai construcţiei sale. Sănătatea şi echilibrul fiecăruia, se află în corelaţie directă cu hrana. Deprinderea unei alimentaţii adecvate, aduce, împreună cu alte elemente corecte de comportament, o viață sănătoasă. În ceea ce priveşte actul hrănirii, nu este important doar ce mâncăm, ci şi cât și modul în care ne alimentăm.

870x489 gettyimages 861188910După cum se ştie, nu numai hrana nesănătoasă dăunează corpului uman, ci şi un mod de hrănire necorespunzător, derivat din deprinderea unui comportament alimentar greşit.
Organismul omului se menţine cu atât mai sănătos, cu cât alimentaţia este mai echilibrată.

O alimentaţie diversificată, individualizată (după modul de viaţă, sex, efort, starea de sănătate), corect compusă din punct de vedere caloric şi care respectă raportul optim dintre substanţele principale (glucide, proteine, lipide, fibre vegetale), poate fi considerată a fi alimentaţie echilibrată. Acest tip sănătos de hrănire presupune moderaţie în toate privinţele.

 

food pyramid visualize.jpg.653x0 q80 crop smartAlimentaţia echilibrată trebuie să dea răspunsuri adecvate la cele trei întrebări fundamentale ale actului hrănirii şi anume la: ce, cât şi cum mâncăm?
Prin alimentația adecvată organismul reușește să-și procure tot ceea ce are nevoie, în cantități suficiente. De aceea este important să avem o alimentație variată, alcătuită din cât mai multe produse naturale, astfel nu vom exagera niciodată, asigurându-ne toate elementele de care avem nevoie în mod echilibrat. Vom evita astfel orice exces care ar putea avea drept consecință sclerozarea țesuturilor, modificări ale oaselor și pot ajunge chiar până la tulburări ale ritmului cardiac și la diminuarea funcțiilor hepatice.

 

Prin urmare, pentru a incetini asa-zisul „ceas biologic” este necesar:

      • să luptăm împotriva excesului ponderal;
      • să reducem consumul de sare și zahăr;
      • să evitam alcoolul, cafeaua și tutunul;
      • să ne hidratăm corespunzător;
      • să dormim suficient, deoarece în timpul somnului hipofiza secretă hormonul somato-trop, care asigură regenerarea țesuturilor;
      • să facem mișcare zilnic, mergând pe jos sau făcând exerciții adaptate vârstei.

Doar cel care înţelege că sănătatea se câştigă, nu se cumpără, abordează, în adevăratul sens al cuvântului, o viaţă sănătoasă. Viața sănătoasă reprezintă un mod de a trăi conştient şi individual, în armonie cu natura interioară şi exterioară.
Numai atunci când toate funcţiile şi organele unui om funcţionează în armonie, acesta este sănătos. Starea de sănătate se referă atât la fizicul omului (sub toate aspectele), cât şi la psihicul său, şi mai ales la îmbinarea celor două componente.
Pentru a ne menţine, fortifica sau redobândi starea de sănătate, fiecare dintre noi trebuie să lucrăm permanent la consolidarea ei.

Pentru a lucra împreună la obținerea unei stări de sănătate optime, faceți click aici

Programari

Programari


Program Evenimente

evenimente

Testimoniale

Testimoniale

 

       
CONTACT SERVICII    
      happy family
 E-mail - elamatei22mailyahoo.com Evenimente
 Telefon: programare prin site sau la email Programari
 Adresa - Bucuresti, Romania Terapie - consiliere
Theta_Healing Consultatie nutritionala
 
 
 
Toate informațiile din acest site nu se substituie sfaturilor sau prescripțiilor medicului tău sau personalului medical calificat și nu trebuie folosite în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate, sau de înlocuire a medicamentelor și tratamentelor prescrise. 

Copyright © 2021 Viatainabundenta.ro. Toate drepturile rezervate.
Protectia datelor

edited by Clever Services Design